Pengurus Pelayanan Kategorial - Persekutuan Kaum Perempuan (PKP)

Pelayanan Kategorial Persekutuan Kaum Perempuan (PKP) adalah wadah pembinaan & pelayanan warga GPIB dengan kategori usia 36 - 59 tahun atau sebelum usia 36 tahun namun sudah menikah.

Kepengurusan Pelayanan Kategorial Persekutuan Kaum Perempuan (PKP) pada GPIB Jemaat Martin Luther terdiri atas:

• Ketua Pelkat PKP:   Henny Lydianne Maun-Lintuuran
  • Wakil Ketua Pelkat PKP:   Ida Rumondang
  • Sekretaris Pelkat PKP:   Christy Widjajanti Pattian–Martodihardjo
  • Bendahara Pelkat PKP:   Sri Hartati Lumbangaol-Sagala
  • Wakil Bendahara Pelkat PKP:   Tineke Waani-Lombogi

Peribadahan Pelayanan Kategorial - Persekutuan Kaum Perempuan (PKP)

Peribadahan Persekutuan Kaum Perempuan (PKP) diadakan pada setiap hari Selasa pada pukul 19.00 bertempat rumah dari anggota PKP atau di gedung gereja GPIB Martin Luther di Jalan Bangunan Barat Kav 7-8, Kel. Kayu Putih, Kec. Kayu Putih, Kota Jakarta Timur, DKI 13210.

Selama masa pandemi Covid-19 ini, peribadahan dilaksanakan secara daring agar dapat diikuti oleh Kaum Perempuan dari rumah masing-masing.

Para Kaum Perempuan dapat mengikuti peribadahan pelayanan Persekutuan Kaum Perempuan (PKP) melalui kanal-kanal YouTube PKP GPIB Martin Luther: